Kırk yıllık hatırın yad edildiği müzedeki fincan sayısı 7 bini geçti

Elazığ’da Bulunan Kahve Fincanı Müzesi Ziyaretçilerini Ağırlamaya Devam Ediyor

Elazığ’ın Harput Mahallesi’nde 29 Ekim 2023 tarihinde açılışı gerçekleştirilen Kahve Fincanı Müzesi, valilik ve belediyenin destekleriyle Elazığ Turizm Kültür ve Tanıtma Derneği (ETUDER) tarafından hayata geçirilmiştir.

Ziyaretçiler, müzeyi gezerken tarihi eser niteliğindeki fincanları ve ülkenin çeşitli bölgelerinden getirilen fincanları keşfetme fırsatı bulmaktadır. Müzede, 17 Kasım 1937’de Mustafa Kemal Atatürk’ün Elazığ ziyaretinde kullandığı kahve fincanı da dahil olmak üzere 7 binden fazla parça sergilenmektedir.

“Müzemizden Çok Olumlu Tepkiler Alıyoruz” 

ETUDER Başkanı Ahmet Bulut, müzenin açılışından bu yana beklentilerinin üzerinde fincan bağışları aldıklarını belirtti. Bulut, müzede 7 binden fazla fincanın ziyaretçileri ağırladığını ve her geçen gün ziyaretçi sayısının arttığını vurguladı. Okullarla yapılan iş birlikleri kapsamında öğrencileri de misafir ettiklerini söyleyen Bulut, müzenin giderek daha fazla ilgi gördüğünü dile getirdi.

Bulut, yaptıkları sınıflandırma çalışmalarıyla Guinness Rekorlar Kitabı’na girmeyi hedeflediklerini belirtti. Müzenin benzersizliğine vurgu yaparak, ziyaretçilerin müzeyi çok beğendiğini ve hayran kaldıklarını ifade etti.

Müzenin kısa sürede 450 binden fazla ziyaretçiyi ağırladığını söyleyen Bulut, ziyaretçilerin müzeyi çok beğendiğini ve farklı bir deneyim yaşadıklarını aktardı. Kendilerinin özel belgeli tek müze olduklarını ve ziyaretçilerin müzeyi çok ilginç bulduklarını söyledi.

“Çok Orijinal ve Etkileyici Bir Müze” 

Müzeyi ziyaret eden Saltuk Buğra Kaya, ailesiyle birlikte çok anlamlı bulduklarını ve müzenin orijinal ve güzel bir konsepti olduğunu belirtti. Müzenin herkesin katkısıyla zenginleştiğini söyleyen Kaya, şehrin kültürünün gelişmesine katkı sağladığını ifade etti.

Mersin’den gelen Kenan Gürkan ve diğer ziyaretçiler de müzeyi oldukça ilginç bulduklarını ve farklı dönemlere ait fincanları görmenin etkileyici olduğunu belirttiler. Müzenin atmosferinin huzur verici olduğunu ifade eden ziyaretçiler, Elazığ’daki bu benzersiz müzeyi mutlaka ziyaret etmeleri gerektiğini söylediler.

Related Posts

Fortnite neden açılmıyor? Fortnite sunucu ne zaman açılacak, çöktü mü?

Popüler oyun Fortnite, oyuncuların erişim sorunları yaşamasıyla gündeme geldi. Milyonlarca oyuncunun merak ettiği ‘Fortnite neden açılmıyor?’ sorusunun cevabı, Epic Games tarafından yapılan resmi açıklamalarla netleşti. Oyunun sunucuları, v36.10 güncellemesi için planlı bir bakım çalışması nedeniyle geçici olarak kapatıldı.

MOSSAD NEDİR, KİMDİR? MOSSAD hangi ülkenin teşkilatıdır? İşte MOSSAD açılımı!

İran’ın Mossad karargahını vurmasının ardından, Mossad nedir, sorusu dünya kamuoyunun gündemine geldi. Son dakika haberine göre, sabah düzenlenen balistik füze saldırısında MOSSAD binasının hedef alındığını bildirdi. Tam adı “Ha-Mossad le-Modi’in ule-Tafkidim Meyuhadim” olan Mossad, İsrail’in dış istihbarat faaliyetlerini yürütmek ve ulusal güvenliğini korumakla görevlidir. Operasyonlarını genellikle gizli ve halktan uzak bir şekilde yürüten Mossad, temelinde İsrail’in diplomatik kuruluşlarından ayrı olarak istihbarat toplama, gizli operasyonlar ve terörle mücadeleden sorumludur. Peki, Mossad nedir, ne demek? Mossad hangi ülkeye ait? İşte, Mossad açılımı ve konu hakkında ayrıntılı bilgiler.

Suriyeli mültecileri konu edinen “Öteki Yüzler” belgeseli ödülle döndü

Suriyeli mültecileri konu edinen “Öteki Yüzler” belgeseli ödülle döndü

İktisatçı Mahfi Eğilmez: Beni LGS’ye soksanız kazanamam; böyle giderse bilgileri sadece tekrarlayan insanlar yetiştirmeyi sürdürürüz

İktisatçı Mahfi Eğilmez: Beni LGS’ye soksanız kazanamam; böyle giderse bilgileri sadece tekrarlayan insanlar yetiştirmeyi sürdürürüz

İSRAİL-İRAN ASKERİ GÜCÜ KARŞILAŞTIRMASI: Askeri gücü, savaş uçağı sayısı ve diğer envanter bilgileri

İran büyük insan gücü ve gelişmiş füze programları ile dikkat çekerken, İsrail ise teknolojik üstünlük, yüksek kaliteli zırhlı araçlar ve hava kuvvetleri ile öne çıkıyor. İran ve İsrail’in askeri güçleri karşılaştırıldığında, her iki ülkenin de kendine özgü güçlü ve zayıf yönleri olduğu görülmektedir. İran, genel personel sayısı ve bazı kara ve denizenvanterlerinde sayısal üstünlüğe sahipken, İsrail teknolojik üstünlük, hava kuvvetleri kapasitesi ve gelişmiş hava savunma sistemleriyle öne çıkmaktadır.

Keklik kene yer mi? Kene vakalarının çoğalmasının ardından keklik popülasyonu tartışma konusu oldu!

Kene sayısı ve Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) vakalarının artmasıyla birlikte, kenelerle mücadele yöntemleri yeniden gündeme geldi. Bu bağlamda, kekliklerin kenelerle mücadeledeki rolü de sıkça tartışılan konular arasında yer alıyor. Kekliklerin kene yiyip yemediği ve kene popülasyonunu kontrol etmede ne kadar etkili olduğu konusunda farklı görüşler bulunuyor. Peki, keklik kene yer mi? İşte, o konuda detaylı bilgiler