Gökçek için 100 dosya verdim, ifadeye bile çağrılmadı

İstanbul ve İzmir’deki CHP’li belediyelere yönelik operasyonlar devam ederken, iktidar partisine mensup belediyeler soruşturmaların hedefi olmaktan kurtuluyor.

HUKUK POLİTİK HALE GELDİ

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, “Biz Ankara’da Melih Gökçek dönemine ilişkin 100 soruşturma dosyasını savcılığa teslim ettik fakat Gökçek’in dahi ifade vermesi istenmedi” şeklinde konuştu. Yavaş, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda “Hukukun bir politika aracına dönüştüğünü gösteriyor” ifadelerini kullandı. Mansur Yavaş, seçim zaferinden hemen sonra, 31 Mart 2019’daki yerel seçimlerin ardından göreve geldiği zaman, Melih Gökçek dönemini incelemek üzere Teftiş Kurulu’na başvurmuştu. Teftiş Kurulu’nun bulguları sonucunda Gökçek ve o dönemin bürokratları hakkında “Görevi kötüye kullanma, görevi ihmal, ihaleye fesat karıştırma, kamuyu zarara uğratma” gibi suçlamalarla yaklaşık 100 suç duyurusunda bulunuldu. Fakat bu dosyalar hakkında herhangi bir işlem yapılmadı.

BELEDİYENİN ZARAR GÖRDÜĞÜ İDDİA EDİLEN PROJELER

Ankapark Davası da Gündemde

Yargıya taşınan konular arasında 801 milyon dolar harcanan ve kullanılamaz hale gelen Ankapark projesi, helikopter kiralamalarında usulsüzlük, Belbeton’un özelleştirilmesi, hafriyat gelirlerinin Osmanlıspor’a aktarılması, süs bitkisi ihalelerinde belediyenin zarara uğratılması gibi iddialar yer aldı. Bu iddialardan bazıları şu şekilde sıralanabilir:

TELEFERİK: Ankara’da teleferik inşaatını üstlenen şirkete, usulsüz iş artışı ve haksız süre uzatımı sağlanmasıyla birlikte toplamda 43 milyon TL haksız ödeme yapılması.

BELYA: 2012 yılında 9 milyon TL’ye özelleştirilen ABB iştiraki BELYA şirketinin değerinin 26,7 milyon TL olduğu, özelleştirmeden sonra da şirkete belediye bütçesinden para aktarıldığı.

STAT: Osmanlıspor’a 25 yıllığına bedelsiz devredilen Yenikent Stadı için bir yılda belediye bütçesinden 2 milyon TL harcanması.

ANKET A.Ş.: Belediye iştiraki Anket A.Ş’ye manuel terapist olarak işe alınan Moldova asıllı Ana A.’nın başkanlık konutunda görevlendirildiği ve aylık 3,800 TL maaşla çalıştırıldığı.

TAŞINMAZLAR: Kamuya ait taşınmazların bilinçli bir şekilde alınan meclis kararları ve imar değişiklikleri ile FETÖ mensuplarına hukuka aykırı bir şekilde verilmesi.

ARITMA TESİSİ: Tatlar Arıtma Tesisleri’nin yenilenmesi için ABB Meclisi’nden toplamda 536 milyon TL borçlanma yetkisi alınması ve bu paranın farklı işlerde kullanılması.

Related Posts

İmamoğlu’ndan Altan Öymen mesajı

CHP’nin Cumhurbaşkanı adayı ve tutuklu İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, dün hayatını kaybeden eski CHP Genel Başkanı, gazeteci ve siyasetçi Altan Öymen için başsağlığı mesajı yayımladı.

Özgür Özel: Orta Doğu’nun İhtiyacı Demokratik Kapsayıcılık

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, “Orta Doğu’nun ihtiyacı demokratik bir kapsayıcılıktır.

Aksaray’da düğün konvoyunda feci kaza! 2 kişi ağır yaralı

Aksaray’ın Eskil ilçesinde düğün konvoyunda meydana gelen trafik kazasında 2 kişi ağır yaralandı. Araçların hurdaya döndüğü kazayla ilgili inceleme başlatıldı.

Usulsüz Çakar Lambaya 276 Bin Ceza

Çorum Alaca’da usulsüz çakar lamba kullanan sürücü ve sahibine toplam 276 bin lira ceza kesildi.

Sungurlu’da Sağanak Taşkınlara Neden Oldu

Çorum’un Sungurlu ilçesinde sağanak yağış, 4 derede taşkına yol açtı; ulaşımda aksama yaşandı.

Tekirdağ’da göle düşen çocuk hayatını kaybetti

Tekirdağ’ın Kapaklı ilçesinde göle düşen 8 yaşındaki çocuk yaşamını yitirdi.