Kriptoyu artık bankalar saklayacak: 7 banka SPK’ya başvurdu

Türkiye’de Bankalar Kripto Varlık Saklama Hizmetine Giriş Yapıyor

Türkiye’de kripto varlıkların yasal zemini güçlenirken, bankaların dijital varlık saklama alanına girmesine de izin verildi. Bu kapsamda şu ana kadar 7 banka, kripto varlıkların güvenli biçimde saklanması için Sermaye Piyasası Kurulu’na (SPK) başvuru yaptı.

Kripto Varlık Piyasasında Düzenlemeler Hızla Devam Ediyor

Kripto varlık piyasasının düzenlenmesine yönelik çalışmalar Türkiye’de hız kesmeden devam ediyor. Geçtiğimiz yıl yürürlüğe giren yasal düzenlemeyle birlikte, kripto varlıkların temel çerçevesi belirlenmişti. Bu yıl SPK tarafından yayımlanan ikincil düzenlemelerle ise, Kripto Varlık Hizmet Sağlayıcıları (KVHS) için kuruluş ve faaliyet standartları oluşturuldu.

Yeni düzenlemeler, yalnızca kripto para borsalarını değil, aynı zamanda bankaları da kapsıyor. Artık bankalar, gerekli koşulları sağlamaları halinde dijital varlık saklama hizmeti sunabilecek.

Bu hizmete talep de hızlı oldu. SPK verilerine göre toplam 11 kurum, “saklama kuruluşu” lisansı almak için başvuruda bulundu. Bunlardan 7’si banka, diğerleri ise doğrudan kripto borsaları ya da bu amaçla kurulmuş yeni şirketler oldu.

Bankaların bu hizmeti sunabilmesi için asgari 500 milyon TL sermayeye sahip olmaları ve BDDK’nin uygunluk görüşünü almaları gerekiyor.

Başvuran bankalar arasında yer alan Akbank, bu alanda ciddi adımlar atmaya hazırlanıyor. Akbank Özel Bankacılık ve Yatırım Hizmetleri Genel Müdür Yardımcısı Dalya Kohen, bankanın dijital varlık saklama hizmetini devreye aldığını duyurdu.

Related Posts

Halk sıra beklerken müteahhitlerin cebi para dolacak

Vatandaşın uzaklığı sebebiyle ulaşamadığı ve sağlık personeli yetersizliği nedeniyle randevu bulup gidemediği hastanelerin müteahhitlerine milyarlar saçılmaya devam ediyor. 2025’te bu hastanelere 100 milyar TL ödenmesi bekleniyor.

Turizm devi halka arza hazırlanıyor

Turizm sektörünün önde gelen şirketlerinden Jolly, halka arza hazırlanıyor.

ASLANEGE Grup’a Yeni Genel Müdür

Ünal Bay, ASLANEGE Grup’un genel müdürü olarak atanarak stratejik hedefleri güçlendirecek.

Yargıtay’dan emekli aylıklarına ilişkin kritik karar; banka blokesine onay verildi

Yargıtay’dan emekli aylıklarına ilişkin kritik karar; banka blokesine onay verildi

ABD üretici fiyatları beklentilerin altında kaldı

Amerika Birleşik Devletleri’nden gelen son ekonomik veriler, küresel piyasalarda geniş yankı uyandırdı. Haziran 2025 verilerine göre, ABD’de üretici fiyatları beklentilerin aksine sabit kaldı. Bu durum, aylardır süren yüksek enflasyon endişelerinin …

İndirim kampanyalarında yeni dönem: Eski fiyat bilgisi artık zorunlu

Ticaret Bakanlığı, indirimli ürün reklamlarında tüketicinin yanıltılmaması için yeni kurallar getirdi. İndirim oranları belirlenirken, son 30 gün içindeki en düşük fiyatın esas alınması zorunlu hale geldi. Reklamlar, önceki fiyat bilgisi, indirim süresi ve varsa stok sınırıyla birlikte sunulmalı.