Gemlik’te Terk Edilen Yavru Köpek Kurtarıldı

Bursa’nın Gemlik ilçesinde bir otobüs durağına not ile birlikte 3 aylık yavru köpek bırakıldı. Yavru köpek, çevredeki vatandaşlar tarafından fark edilerek Gemlik Gönüllü Hayvanseverler Derneği’ne teslim edildi.

Gemlik ilçesinde sabah saatlerinde durağın yanında yiyecek dolu bir poşet ve beyaz tüylü bir yavru köpek gören vatandaşlar, durumu yetkililere bildirdi. Bırakılan not, köpeğin kasıtlı olarak oraya bırakıldığını ortaya koyarken, bu olay hayvan hakları konusunda duyarlılığı bir kez daha gündeme getirdi. Konuyla ilgili açıklama yapan Gemlik Gönüllü Hayvanseverler Derneği, yavru köpeğin güvenli bir yere alındığını ve sahiplendirilmesi için gerekli çalışmaların başlatıldığını duyurdu. Yetkililer, “Hayvan sahiplenmek bir sorumluluktur. Terk edilmek hiçbir canlının akibeti olmamalı” ifadeleriyle bu tür olayların önüne geçilmesi gerektiğini vurguladı. Hayvanları sokağa bırakmanın 5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanunu’na göre suç olduğunu hatırlatan uzmanlar, bu tür vakalarla ilgili yasal işlem yapılabileceğini belirtti. “Bir hayvanı sokağa terk etmek, onun açlık, susuzluk ve hastalık riskiyle karşı karşıya kalmasına neden oluyor. Bu sorumluluktan kaçan kişiler, kanunen cezalandırılabilir” ifadelerini kullandı.

Yaşanan olay sonrası hayvanseverler, terk edilen köpeklerin barınaklara veya güvenli alanlara yönlendirilmesi gerektiğini belirterek, hayvan sahiplenmek isteyenleri bilinçli hareket etmeye davet etti. – BURSA

Related Posts

İktidarın CHP operasyonlarına en sert tepki AKP’li eski vekilden geldi

AKP’nin eski milletvekili Hüseyin Kocabıyık, CHP’li belediyelere yönelik art arda düzenlenen yargı operasyonlarına tepki göstererek dikkat çeken bir açıklamada bulundu. Kocabıyık, “Birisi AK Parti’yi tasfiye edecek şartları hazırlıyor. AK Parti’nin sonu, 28 Şubat’ın sonu olacak bu gidişle” diyerek iktidar cephesinde yaşanan gelişmelerin tehlikeli bir sürece işaret ettiğini savundu.

Diyanet İşleri Başkanı: Orman yangınlarına karşı camilerde dua edilecek

Diyanet İşleri Başkanlığı, orman yangınlarının sona ermesi için ülke genelindeki camilerde yatsı namazı sonrası dua edileceğini açıkladı.

Gökçek için 100 dosya verdim, ifadeye bile çağrılmadı

CHP’li belediyelere ‘duyumla’ jet soruşturma açılırken Ankara’daki milyon dolarlık yolsuzluk, usulsüzlük iddiaları rafta kaldı. İşte vahim örnekler: Ankapark’ta 246 dinozora 98.4 milyon lira ödendi. Park hurdaya döndü, 801 milyon dolar hiç edildi. 2012’de belediye şirketi BELYA, değeri 26 milyon lirayken 9 milyona özelleştirildi. Teleferik projesini üstlenen şirkete iş artışları ve süre uzatımıyla 43 milyon lira haksız ödeme yapıldı. Osmanlıspor’a 25 yıl bedelsiz devredilen Yenikent Stadı için

CHP’li vekil tek tek açıkladı: İşte 4 maaş alan bürokratlar…

CHP Karabük Milletvekili Cevdet Akay, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda Kültür ve Turizm Bakanlığı’ndaki bürokratların çoklu maaşlarını tek tek açıkladı.

Mansur Yavaş: Bu çığlığı duyuyoruz, yeni destek ekiplerimizi İzmir’e göndereceğiz

Mansur Yavaş: Bu çığlığı duyuyoruz, yeni destek ekiplerimizi İzmir’e göndereceğiz

Silah bırakmada son viraja girildi: DEM Parti Erdoğan’la görüşecek, ardından Öcalan’ın çağrısıyla silah bırakma görüntüsü verilecek

Gazetecilerin de izleyeceği tören sonrası örgütün büyük gruplar halinde silah bırakması öngörülüyor