Urartular tarafından inşa edilen Oltu Kalesi için restorasyon talebi

Oltu Kalesi’nin Restorasyon Talebi Yükseliyor

Erzurum’un Oltu ilçesindeki vatandaşlar, tarihi Oltu Kalesi’nin restore edilmesi çağrısında bulunuyor. Kale surlarının doğu kısmındaki çevre duvarlarının bir bölümünün yıkılması, bölge halkını endişelendiriyor.

Oltu Kalesi, ilçenin önemli tarihi yapılarından biri olup, Urartular döneminde milattan önce 3’üncü yüzyılda inşa edilmiştir. Ancak tarihi kale surlarındaki çevre duvarının yıkılması, bölgede yaşanan yağışlar sonucunda gerçekleşmiştir. Kale, stratejik bir konuma ve öneme sahip olup, yıllardır restore edilmeyi beklemektedir. Ancak her geçen gün daha da zarar görmesi, ilçe halkını endişelendiriyor. Oltu sakinleri, kaleye acil müdahale edilerek kapsamlı bir restorasyon sürecinin başlatılmasını yetkililerden talep etmektedir.

“Yetkililerden Bir An Önce Müdahale Etmesini İstiyoruz”

Erdal Akpınar adlı iş yeri sahibi, Oltu Kalesi’nin duvarlarının yıkıldığını fark ettiğini ve bu durumun engellenmesi için çalışma yapılmasını istediğini söyledi. Akpınar, “Oltu Belediye Başkanı Adem Çelebi’nin daha önce yaptığı açıklamada bu sezon içerisinde restorasyon çalışmalarına başlanacağı belirtilmişti. Bu çalışmaların bir an önce başlamasını ve hatta öne çekilmesini istiyoruz. Van’daki Hoşap Kalesi’nden sonra önemli bir kale olduğuna inanıyorum. Tarihi bir miras olan kale, korunmayı hak ediyor” dedi.

Savaş Kara adındaki bir diğer vatandaş ise, kale duvarındaki yıkıntının giderilmesini isteyerek, “Kalenin yıkılan bölümünü gördüm ve çok üzüldüm. Oltu’nun simgelerinden biri olan kale, bu şekilde olması çok acı verici. Yetkililerden bir an önce müdahale etmelerini istiyoruz” diye konuştu. (DHA)

Related Posts

Fortnite neden açılmıyor? Fortnite sunucu ne zaman açılacak, çöktü mü?

Popüler oyun Fortnite, oyuncuların erişim sorunları yaşamasıyla gündeme geldi. Milyonlarca oyuncunun merak ettiği ‘Fortnite neden açılmıyor?’ sorusunun cevabı, Epic Games tarafından yapılan resmi açıklamalarla netleşti. Oyunun sunucuları, v36.10 güncellemesi için planlı bir bakım çalışması nedeniyle geçici olarak kapatıldı.

MOSSAD NEDİR, KİMDİR? MOSSAD hangi ülkenin teşkilatıdır? İşte MOSSAD açılımı!

İran’ın Mossad karargahını vurmasının ardından, Mossad nedir, sorusu dünya kamuoyunun gündemine geldi. Son dakika haberine göre, sabah düzenlenen balistik füze saldırısında MOSSAD binasının hedef alındığını bildirdi. Tam adı “Ha-Mossad le-Modi’in ule-Tafkidim Meyuhadim” olan Mossad, İsrail’in dış istihbarat faaliyetlerini yürütmek ve ulusal güvenliğini korumakla görevlidir. Operasyonlarını genellikle gizli ve halktan uzak bir şekilde yürüten Mossad, temelinde İsrail’in diplomatik kuruluşlarından ayrı olarak istihbarat toplama, gizli operasyonlar ve terörle mücadeleden sorumludur. Peki, Mossad nedir, ne demek? Mossad hangi ülkeye ait? İşte, Mossad açılımı ve konu hakkında ayrıntılı bilgiler.

Suriyeli mültecileri konu edinen “Öteki Yüzler” belgeseli ödülle döndü

Suriyeli mültecileri konu edinen “Öteki Yüzler” belgeseli ödülle döndü

İktisatçı Mahfi Eğilmez: Beni LGS’ye soksanız kazanamam; böyle giderse bilgileri sadece tekrarlayan insanlar yetiştirmeyi sürdürürüz

İktisatçı Mahfi Eğilmez: Beni LGS’ye soksanız kazanamam; böyle giderse bilgileri sadece tekrarlayan insanlar yetiştirmeyi sürdürürüz

İSRAİL-İRAN ASKERİ GÜCÜ KARŞILAŞTIRMASI: Askeri gücü, savaş uçağı sayısı ve diğer envanter bilgileri

İran büyük insan gücü ve gelişmiş füze programları ile dikkat çekerken, İsrail ise teknolojik üstünlük, yüksek kaliteli zırhlı araçlar ve hava kuvvetleri ile öne çıkıyor. İran ve İsrail’in askeri güçleri karşılaştırıldığında, her iki ülkenin de kendine özgü güçlü ve zayıf yönleri olduğu görülmektedir. İran, genel personel sayısı ve bazı kara ve denizenvanterlerinde sayısal üstünlüğe sahipken, İsrail teknolojik üstünlük, hava kuvvetleri kapasitesi ve gelişmiş hava savunma sistemleriyle öne çıkmaktadır.

Keklik kene yer mi? Kene vakalarının çoğalmasının ardından keklik popülasyonu tartışma konusu oldu!

Kene sayısı ve Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) vakalarının artmasıyla birlikte, kenelerle mücadele yöntemleri yeniden gündeme geldi. Bu bağlamda, kekliklerin kenelerle mücadeledeki rolü de sıkça tartışılan konular arasında yer alıyor. Kekliklerin kene yiyip yemediği ve kene popülasyonunu kontrol etmede ne kadar etkili olduğu konusunda farklı görüşler bulunuyor. Peki, keklik kene yer mi? İşte, o konuda detaylı bilgiler