Trump yönetiminden beyaz mültecilere öncelik!

ABD Hükümeti Beyaz Güney Afrikalılara Mülteci Statüsü Verecek

The New York Times gazetesinin ulaştığı belgelere göre, ABD Sağlık ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı (HHS), Güney Afrika’daki beyaz azınlık grubu üyelerinin Washington Dulles Uluslararası Havalimanı’na gelişi için karşılama etkinliği planlıyor. Belgelere göre, beyaz Güney Afrikalılara mülteci statüsü verileceğinin açıklanmasının ardından ABD hükümeti, Pretorya’ya gönderdiği ekiplerle 8 binden fazla başvuruyu inceledi. Ancak sadece yaklaşık 100 kişinin mülteci olarak kabul edileceği belirtiliyor.

Sağlık ve Sosyal Hizmetler Bakanlığına bağlı mülteci ofisi, beyaz Güney Afrikalıların ABD’ye varışı öncesi hazırlık amacıyla yardım kuruluşlarıyla temas kurmaya başladı. Yeni gelen mültecilere barınma, temel eşya, temizlik malzemeleri, giyecek desteği sağlanacağı ve diğer ihtiyaçların karşılanacağı belirtiliyor.

ABD Başkanı Donald Trump’a göre, Güney Afrika’daki beyazlar siyasi hükümet tarafından ayrımcılığa uğruyor. Güney Afrika’daki beyazlar genellikle Hollanda kökenli Afrikaner etnik grubundan geliyor. Beyaz Saray, Güney Afrika’ya yönelik bazı yaptırımlarından bahsederek, mülteci statüsü verilmesi konusunu gündeme getirmişti.

ABD Dışişleri Bakanı Marco Rubio’nun açıklamasına göre, Güney Afrika’nın ABD Büyükelçisi Ebrahim Rasool “istenmeyen kişi” ilan edildi. Ancak Rasool, ABD tarafından istenmeyen kişi ilan edilmesinin kendisi için bir “onur rozeti” olduğunu söylemişti.

ABD’nin Pretorya Büyükelçiliği, Beyaz Saray’ın Güney Afrika’daki beyaz azınlık grubunun üyeleri için ABD’de mülteci statüsüyle ilgili çalışmaların sürdüğünü duyurmuştu. Beyaz Güney Afrikalıların ABD’ye yerleştirilmesi planı kapsamında 67 binden fazla kişinin ismi belirlenmişti.

Related Posts

LGS’de rekor kırıldı, tepkiler peş peşe geldi! CHP soru önergesi verdi…

‘Tarihin en zor sınavı’ olarak nitelenen LGS’de rekor sayıda birinci çıkarken tepkiler de peş peşe geldi. Kitapçıkların Whatsapp gruplarında paylaşıldığı iddialarına ilişkin soru önergesi veren Suat Özçağdaş, birincilerin il, ilçe ve okul bazında dağılımlarının ne olduğunu sordu. Eski bir öğretmen olan CHP’li Muharrem İnce de “Pis kokular geliyor” diyerek tepkisini dile getirdi.

BM’den Suriye raporu: El Kaide ile HTŞ arasında “aktif bir bağ” yok; bazı üst düzey isimler daha aşırı görüşlere sahip

BM’den Suriye raporu: El Kaide ile HTŞ arasında “aktif bir bağ” yok; bazı üst düzey isimler daha aşırı görüşlere sahip

Gözaltına alınıp serbest bırakılmıştı: İBB soruşturmasında etkin pişmanlıkla tahliye olan Adem Soytekin’in eski avukatından önemli açıklama

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar’ın da tutuklandığı operasyonlar kapsamında gözaltına alınıp daha sonra serbest bırakılan İBB soruşturması avukatlarından Onur Büyükhatipoğlu, dün etkin pişmanlık ifadesinin ardından tahliye edilen eski müvekkili Adem Soytekin ile ilgili açıklamalarda bulundu. Müvekkilinin kendisiyle ilgili iddiaları üzerine gözaltına alınan Büyükhatipoğlu, Soytekin’in istifa etmesine izin vermediğini söyledi.

İstanbul’da Afrika sıcaklarında rekor su tüketimi! İSKİ oranları açıkladı

İstanbul son dönemlerin en sıcak Haziran ve Temmuz ayını geçiriyor. Geçtiğimiz 9 Temmuz günü termometreler 45 dereceyi gördü. Rekor sıcaklıkların olduğu günde su tüketimi de rekor seviyede oldu.

İznik’te kuraklık alarmı: Çakırca Deresi kurudu göl çekilmeye başladı

Uzun süredir yağış almayan ve İznik Gölü’nü besleyen en önemli su kaynaklarından biri olan Çakırca (Karasu) Deresi’ndeki kuraklık, hem dereyi hem de gölü tehdit eder hale geldi. Mahalle sakinlerinden Fikret Sağır; derenin kurumasıyla birlikte …

Bursa’da yürekleri ağza getiren anız yangını

Bursa’da çıkan anız yangını konutlara sıçramadan söndürüldü.