Trump, göçmenlere karşı savaş açtı: Güney sınırına yığılma yapılıyor

ABD Güney Sınırına 1.500 Asker Gönderildi

ABD Savunma Bakanlığı, Başkan Donald Trump’ın imzaladığı bir karar doğrultusunda güney sınırına 1.500 asker gönderdiğini duyurdu. Savunma Bakanı Vekili Robert Salesses, güney sınırındaki yasa dışı göçmen faaliyetlerine karşı operasyonların güçlendirilmesi amacıyla istihbarat analistleri ve helikopter pilotlarını da içeren bir birliğin konuşlandırılacağını belirtti.

Askerlerin sınır bölgesine ulaşmaya başladığı doğrulandı ve Pentagon, ek olarak 2.000 takviye askerin daha hazır beklediğini bildirdi. Halihazırda sınırda görev yapan 2.500 Ulusal Muhafız ve yedek birliklerin bulunduğu belirtildi.

İç Güvenlik Bakanlığı’nın sınır güvenliği operasyonlarına destek sağlamak üzere görevlendirilen askerlerin, sınır dışı işlemlerine yardımcı olmak amacıyla askeri uçakların sağlanacağı açıklandı. Beyaz Saray ise sınır dışı uçuşların başladığını ve yasadışı göçmenlerin ülkelerine askeri uçaklarla geri gönderildiğini duyurdu.

Sosyal medya platformu X üzerinden yapılan açıklamada Beyaz Saray Sözcüsü Karoline Leavitt, Başkan Trump’ın ABD’ye yasadışı şekilde girenlerin ciddi sonuçlarla karşılaşacaklarını açıkça belirttiğini ifade etti. Sözcü, askeri uçaklara bindirilen göçmenlerin fotoğraflarını da paylaştı.

Göçmenleri taşıyan iki askeri uçağın Guatemala’ya uçtuğu ve sınır dışı operasyonlarında kullanılan askeri birimlerin 1.500 yeni askerden ayrı tutulduğu belirtildi. İç Güvenlik Bakanlığı, bu operasyon dahilinde 5 binden fazla göçmenin sınır dışı edilmesinin planlandığını duyurdu.

Başkan Trump, göreve geldiği ilk dönemden bu yana güney sınırındaki güvenlik önlemlerini sıkılaştırmayı amaçlayan kararlar aldı. 2018 yılında, Meksika’dan ABD’ye doğru yola çıkan bir göçmen konvoyunun ardından sınıra aktif görevde bulunan askerlerin gönderilmesi talimatını vermişti. Bu kararın ardından Teksas, Arizona ve Kaliforniya’ya 7 binden fazla asker konuşlandırılmış ve bölgede helikopter taburları, iletişim ve sağlık birimleri görev yapmaya başlamıştı.

Başkan Trump ayrıca güney sınırında ulusal bir acil durum ilan ederek Pentagon’a kontrolü artırmak için gerekli adımları atma talimatı verdiğini açıklamıştı.

Related Posts

Cezaevindeki Aykut Erdoğdu’dan mesaj: Dalga dalga operasyonlara, geniş kapsamlı tutuklamalara hazırlıklı olun

Cezaevindeki Aykut Erdoğdu’dan mesaj: Dalga dalga operasyonlara, geniş kapsamlı tutuklamalara hazırlıklı olun

Mehmet Boynukalın’dan AKP’yi kızdıran ‘operasyon’ çıkışı: ‘Sadece belli bir partiye yönelik davalar açılması…’

Müzeden camiye çevrilen Ayasofya’nın eski baş imamı Mehmet Boynukalın, CHP’li belediyeleri hedef alan operasyonlar için iktidara eleştiride bulundu.

TSK’dan atılan Atatürkçü teğmenlere Genelkurmay’dan ‘yok artık’ dedirten yasak

Kara Harp Okulu mezuniyet töreninde ‘Mustafa Kemal’in askerleriyiz’ diyerek kılıç çattıkları gerekçesiyle TSK’dan ihraç edilen 5 teğmene Genelkurmay’dan yeni yasaklar gelmeye devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde oğlunu evlendiren Gazi Üsteğmen Av. Serdar Öztürk, düğününe evladı gibi gördüğü 5 teğmeni de davet etti. Düğün öncesi davetli listesini isteyen Genelkurmay, ihraç edilen teğmenlerin düğüne katılmasını yasakladı.

Hamas’tan Müslüman liderlere çağrı: Kınama paradoksundan çıkın artık

Gazze’de terör devleti İsrail’in Filistinlilere yönelik 21 aydır süregelen soykırımına karşı izzet ve hürriyet mücadelesi veren Hamas, İslam ülkelerine çağrıda bulunarak yardım talep etti. Hamas’ın dünkü “Ateşkes müzakerelerine hazırız” açıklamasının akabinde İsrail yine Gazze’de bir katliam gerçekleştirmiş ve çok sayıda Filistinliyi şehit etmişti.

İktidarın CHP operasyonlarına en sert tepki AKP’li eski vekilden geldi

AKP’nin eski milletvekili Hüseyin Kocabıyık, CHP’li belediyelere yönelik art arda düzenlenen yargı operasyonlarına tepki göstererek dikkat çeken bir açıklamada bulundu. Kocabıyık, “Birisi AK Parti’yi tasfiye edecek şartları hazırlıyor. AK Parti’nin sonu, 28 Şubat’ın sonu olacak bu gidişle” diyerek iktidar cephesinde yaşanan gelişmelerin tehlikeli bir sürece işaret ettiğini savundu.

Diyanet İşleri Başkanı: Orman yangınlarına karşı camilerde dua edilecek

Diyanet İşleri Başkanlığı, orman yangınlarının sona ermesi için ülke genelindeki camilerde yatsı namazı sonrası dua edileceğini açıkladı.