Son 3 yılda 4 bin 380 turizm tesisi eksiklikleri nedeniyle kapatıldı

Turizm İşletmelerine Yeni Düzenleme: Turizm İşletme Belgesi Zorunluluğu

Turizmi Teşvik Kanunu’nda yapılan değişikliklerle belediyeler ve il özel idarelerinden iş yeri açma ve çalışma ruhsatı alan işletmeler için artık turizm işletme belgesi alma zorunluluğu getirildi. Yeni düzenleme ile konaklama işletmelerinin 6 ay içinde turizm işletme belgesi alması gerekiyor. Aksi takdirde iş yeri açma ve çalışma ruhsatı yetkili idare tarafından iptal edilerek faaliyet sonlandırılacak.

BİNLERCE TURİZM TESİSİNE KAPATMA CEZASI

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre, mevzuat değişikliğinin ardından birçok turizm tesisi hakkında incelemeler yapıldı. 2022 yılından bu yana yeterliliklerini tamamlamayan 4,380 tesis kapatma cezası aldı. Kapatma işlemleri ise iş yeri açma ruhsatı veren belediyeler ve il özel idareleri tarafından gerçekleştirildi. Türkiye genelinde bulunan 25,908 turizm tesisi içerisinde %16,9’luk bir kısım standartlara uymadığı için kapatıldı.

İSTANBUL’DA EN FAZLA KAPATMA KARARI ALINAN İL

Son 3 yılda kapatma kararı verilen turizm tesisleri arasında en fazla tesise İstanbul’da rastlandı (767 tesis). İzmir 515, Sakarya 499 tesise ev sahipliği yaptı. Turizm standartlarını karşılamayan diğer kapatılan tesis sayıları ise şöyle:

  • Muğla: 424
  • Antalya: 386
  • Aydın: 226
  • Çanakkale: 179
  • Bursa: 149

“KAPATMA KARARLARINI BİZ VERİYORUZ, BELEDİYELER UYGULUYOR”

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, son zamanlarda yaşanan olaylar üzerine belediyelere kapatma işlemlerini tamamlamaları için talimat verdi. Bakan Ersoy, “Kapatma kararını biz alıyoruz, uygulamasını belediyeler yapıyor. Son 3 yılda çok yoğun bir program uyguluyoruz. Bütün belgeleri düzenleyip eksik olanları kapatıyoruz.” şeklinde açıklamalarda bulundu.

Related Posts

Devlet Bahçeli ‘100 olsun’ demişti! O öneriye AKP’den ret geldi

Kürt sorununun çözümüne yönelik süreç kapsamında MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin kurulmasını istediği komisyonun 100 kişiden oluşması önerisi, çalışmaların sağlıklı yürümeyeceği gerekçesiyle hem AKP hem muhalefet partileri tarafından kabul görmedi. İşte AKP’nin ve diğer partilerin komisyon önerisi…

Pilot uygulama başladı… Haftada 4 gün çalışmaya geçiyorlar

Polonya, 1 Temmuz 2025 itibarıyla ilk kez haftada 4 gün çalışma modelini pilot olarak uygulamaya başladı. Yeni sistem, haftada 4 gün 32 saat ya da 5 gün 35 saat çalışma seçeneklerini kapsıyor. Bu fikir son yıllarda yalnızca Polonya’da değil, birçok ülkede gündemde yer alıyor.

Meta’dan ‘süper zeka’ hamlesi: Yeni birim kuruldu

Meta, insanlar kadar akıllı bir yapay zeka (AI) sistemi geliştirmek amacıyla yeni bir birim kurduğunu duyurdu. Meta CEO’su Mark Zuckerberg, şirket içi gönderdiği bir notta, bu yeni birimin adının Meta Superintelligence Labs (MSL) olacağını belirtti.

Erdoğan’dan Leman açıklaması: Mizah kisvesiyle yapılan açık bir kışkırtmadır, alçakça bir provokasyondur; Resulullah efendimize küstahlık edenler hesabını hukuk önünde verecek!

Erdoğan’dan Leman açıklaması: Mizah kisvesiyle yapılan açık bir kışkırtmadır, alçakça bir provokasyondur; Resulullah efendimize küstahlık edenler hesabını hukuk önünde verecek!

Son Dakika… Mansur Yavaş’tan ‘LeMan’ açıklaması: ‘Milyonlarca insanımızın kalbini kırmıştır’

Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkanı Mansur Yavaş, Hz. Muhammed ve Hz. Musa’yı karikatürde tasvir ettiği iddia edilen, dün gece de gericilerin saldırısına uğrayan LeMan Dergisi’ne ilişkin açıklamada bulundu. Yavaş, “İfade özgürlüğü, nefretin ya da ayrıştırmanın aracı haline getirilmemelidir” ifadelerini kullandı.

Elon Musk’ın gözü Trump’ın tahtında mı? Eski dostlar can düşmanı oldu

Trump ile Musk arasındaki gerilim yeniden tırmanıyor. Musk’ın desteklenen yasa tasarısına yönelik sert çıkışı, Trump’tan doğrudan hedef alan bir yanıtla karşılık buldu. Yeni parti çağrısı, siyasi tehditler ve DOGE üzerinden yürüyen restleşme, iki milyarderin artık karşı cephelerde olduğunu açıkça ortaya koyuyor.