Serbest bırakılan Filistinlileri taşıyan Kızılhaç konvoyu Ofer Hapishanesi’nden ayrıldı

İsrail ve Hamas Arasındaki Esir Takası Anlaşması İkinci Aşamasına Başladı

İsrail ve Hamas arasında sağlanan ateşkes ve rehine takası anlaşmasının 42 günlük ilk aşamasının ikinci esir takası bugün Gazze’de başladı. İzzeddin El Kassam Tugayları, 7 Ekim 2023’ten bu yana rehin tutulan dört asker kadınını serbest bıraktı. Hamas ise, bugün serbest bırakılması planlanan 200 Filistinlinin isim listesini yayınladı.

İkinci turda serbest bırakılan Filistinli esirler Kızılhaç konvoyuyla İsrail’in Ofer Hapishanesi’nden ayrıldı. Mısır devlet kanalı Qahera TV, 70 Filistinli tutuklunun Mısır’a serbest bırakıldığını bildirdi.

‘MÜEBBET MAHKUMU 70 KİŞİ SINIR DIŞI EDİLECEK’

Esirler Medya Ofisi’nden paylaşılan isim listesine göre, bugün serbest bırakılacak Filistinlilerden 121 müebbet, 79 uzun süreli hapis mahkumu. Müebbet hapis mahkumu 70 kişi Filistin’den sınır dışı edilecek. Filistinlilerin hangi ülkeye gönderileceği belirsizken, İsrail’in Haaretz gazetesi, Mısır’a sevk edileceklerini aktardı.

Serbest bırakılacak Filistinlilerden 137’si Hamas’a, 26’sı Fetih Hareketi’ne, 29’u İslami Cihad Hareketi’ne, 3’ü Filistin Halk Kurtuluş Cephesi’ne, biri Filistin Demokratik Kurtuluş Cephesi’ne mensup, dördü ise herhangi bir gruba mensup değil.

EL CEZİRE: KIZILHAÇ EKİPLERİ, OFER HAPİSHANESİ’NE GİDİYOR

İsrailli rehinelerin Kızılhaç ekipleri tarafından teslim alınmasının ardından, ikinci aşama için Ofer Hapishanesi’ne doğru yola çıkan Kızılhaç ekipleri olduğu belirtildi. Sınır dışı edilecek 70 kişinin Batı Şeria ya da Gazze’ye dönmesine izin verilmeyecek. Serbest bırakılan Filistinlileri taşıyan Kızılhaç konvoyu, Ofer’den ayrıldı.

(DIŞ HABERLER SERVİSİ)

Related Posts

LGS’de rekor kırıldı, tepkiler peş peşe geldi! CHP soru önergesi verdi…

‘Tarihin en zor sınavı’ olarak nitelenen LGS’de rekor sayıda birinci çıkarken tepkiler de peş peşe geldi. Kitapçıkların Whatsapp gruplarında paylaşıldığı iddialarına ilişkin soru önergesi veren Suat Özçağdaş, birincilerin il, ilçe ve okul bazında dağılımlarının ne olduğunu sordu. Eski bir öğretmen olan CHP’li Muharrem İnce de “Pis kokular geliyor” diyerek tepkisini dile getirdi.

BM’den Suriye raporu: El Kaide ile HTŞ arasında “aktif bir bağ” yok; bazı üst düzey isimler daha aşırı görüşlere sahip

BM’den Suriye raporu: El Kaide ile HTŞ arasında “aktif bir bağ” yok; bazı üst düzey isimler daha aşırı görüşlere sahip

Gözaltına alınıp serbest bırakılmıştı: İBB soruşturmasında etkin pişmanlıkla tahliye olan Adem Soytekin’in eski avukatından önemli açıklama

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar’ın da tutuklandığı operasyonlar kapsamında gözaltına alınıp daha sonra serbest bırakılan İBB soruşturması avukatlarından Onur Büyükhatipoğlu, dün etkin pişmanlık ifadesinin ardından tahliye edilen eski müvekkili Adem Soytekin ile ilgili açıklamalarda bulundu. Müvekkilinin kendisiyle ilgili iddiaları üzerine gözaltına alınan Büyükhatipoğlu, Soytekin’in istifa etmesine izin vermediğini söyledi.

İstanbul’da Afrika sıcaklarında rekor su tüketimi! İSKİ oranları açıkladı

İstanbul son dönemlerin en sıcak Haziran ve Temmuz ayını geçiriyor. Geçtiğimiz 9 Temmuz günü termometreler 45 dereceyi gördü. Rekor sıcaklıkların olduğu günde su tüketimi de rekor seviyede oldu.

İznik’te kuraklık alarmı: Çakırca Deresi kurudu göl çekilmeye başladı

Uzun süredir yağış almayan ve İznik Gölü’nü besleyen en önemli su kaynaklarından biri olan Çakırca (Karasu) Deresi’ndeki kuraklık, hem dereyi hem de gölü tehdit eder hale geldi. Mahalle sakinlerinden Fikret Sağır; derenin kurumasıyla birlikte …

Bursa’da yürekleri ağza getiren anız yangını

Bursa’da çıkan anız yangını konutlara sıçramadan söndürüldü.