Kardinaller yeni papayı seçmek üzere konklavın ikinci gününde bir araya geldi

Vatikan’da Papa Seçimleri Devam Ediyor: Üçüncü Oylamada Uzlaşma Aranıyor

ABD’li CNN’in aktardığı habere göre, Katolik Kilisesi’nin 267. Papasını belirlemek için gerçekleşen papa seçimleri ilk üç turda sonuçsuz kaldı. Bugünkü üçüncü oylamada uzlaşma sağlanması bekleniyor.

21 Nisan’da vefat eden Papa Franciscus’un ardından başlayan papa seçimleri hâlâ sonuçlanmadı. Sistine Şapeli’nde gerçekleşen oylamalarda beyaz duman çıkmayarak sonuca ulaşılamadı.

Oylamada yer alan kardinallerin üçte ikisinin aday üzerinde uzlaşması gerektiği belirtiliyor. Kilisenin halefini seçme süreci devam ederken, Francis’in ardından yapılacak seçimin büyük bir önem taşıdığı vurgulanıyor.

Papalık seçimi boyunca ilerici grupların daha kapsayıcı bir yaklaşım benimserken, muhafazakârların birliği koruma çabasında olduğu ve kilisenin derin bir bölünmüşlük yaşadığı ifade ediliyor.

Vatikan’da yapılan ilk tur oylamada yeni papa seçilemedi

Vatikan’da yapılan ikinci ve üçüncü tur oylamada Papa seçilemedi

Papa öldü: Şimdi ne olacak, yeni papa seçimi nasıl işliyor?

Related Posts

Aydilge davasında ‘bağış’ uzlaşısı

Şarkıcı Aydilge, sosyal medya hesabından hakaret içerikli paylaşım yaptığı gerekçesiyle şikayetçi olduğu Zeynep T. ile ‘Önce Çocuklar ve Kadınlar Derneği’ne 25 bin lira bağış yapması karşılığında uzlaştı.

İtalya’da yangın yerleşim yerlerine yaklaştı: Sardinya Adası’nda tahliye

İtalya’nın Sardinya Adası’nın kuzeyinde çıkan yangın sonucu 20 kişinin tahliye edildiği kaydedildi.

İsrail ordusu sabah saatlerinden bu yana 26 Filistinliyi kaybetti

İsrail ordusu, sabah saatlerinden bu yana Gazze Şeridi’nin çeşitli bölgelerinde saldırılarına devam etti. Saldırılarda aralarında çocukların da bulunduğu en az 26 Filistinlinin hayatını kaybettiği bildirildi.

İBB’ye yeni operasyon! 10 kişi gözaltına alındı: Murat Ongun’un şoförü, Fatih Keleş’in şoförü, Kadriye Kasapoğlu’nun şoförü…

Son dakika haberi… İBB’ye “yolsuzluk” suçlamasıyla başlatılan soruşturma kapsamında 10 kişi daha gözaltına alındı. Gözaltına alınanlar arasında Murat Ongun’un şoförü, Fatih Keleş’in şoförü, Kadriye Kasapoğlu’nun şoförü, İbrahim Özkan’ın Ağaç A. Ş. çalışanı ve birçok iş insanı bulunuyor.

Nikah memurları da işin içinde: Türk erkeklerini evlendirip paraya para demiyorlarmış!

Ankara merkezli düzenlenen operasyonda, sahte belgelerle vize süresi dolmuş Fas uyruklu kadınların para karşılığı Türk vatandaşlarıyla evlendirildiği tespit edildi. Gözaltına alınan 30 kişi arasında 10 evlendirme memuru da bulunuyor.

Cezaevindeki Aykut Erdoğdu’dan mesaj: Dalga dalga operasyonlara, geniş kapsamlı tutuklamalara hazırlıklı olun

Cezaevindeki Aykut Erdoğdu’dan mesaj: Dalga dalga operasyonlara, geniş kapsamlı tutuklamalara hazırlıklı olun