İstanbul’da deprem sonrası hasar tespit raporu: Bin 25 binada hasar var

İstanbul’da 6,2 Büyüklüğündeki Deprem Sonrası Hasar Tespit Çalışmaları Devam Ediyor

İstanbul’un Silivri ilçesi açıklarında meydana gelen 6,2 büyüklüğündeki depremin etkileri hala devam ediyor. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, megakentte şu ana kadar 15 bin 13 binanın incelendiğini duyurdu.

Bakan Kurum yaptığı açıklamada, incelenen binalardan 12 bin 398’inin hasarsız, bin 25 binada ise az hasarlı olduğunu belirtti. Ayrıca, vatandaşların ihbarları doğrultusunda incelemelerin devam ettiğini vurguladı.


İstanbul 6,2 ile sallandı

İSTANBUL 6,2 İLE SALLANDI

İstanbul’un Silivri ilçesi açıklarında 23 Nisan Çarşamba günü meydana gelen 6,2 büyüklüğündeki deprem, şehirde korku ve paniğe neden oldu. Deprem sonrası vatandaşlar sokaklarda güvenli bir şekilde zaman geçirdi. Artçı sarsıntılar nedeniyle birçok kişi geceyi sokakta geçirmek zorunda kaldı.


Depremin ardından çok sayıda İstanbullu geceyi sokaklarda geçirdi

KANDİLLİ’DEN DEPREM RAPORU

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü, 6,2 büyüklüğündeki deprem sonrasında 400’den fazla artçı sarsıntı kaydedildiğini açıkladı. Hazırlanan rapora göre, artçı sarsıntıların 15-20 kilometrelik bir alanda yoğunlaştığı belirtildi. Rasathane, yapıların maruz kaldığı ivmenin tasarımda esas alınan spektrumun altında kaldığını tespit etti ve artçı sarsıntıların devam edeceği uyarısında bulundu.

Related Posts

LGS’de rekor kırıldı, tepkiler peş peşe geldi! CHP soru önergesi verdi…

‘Tarihin en zor sınavı’ olarak nitelenen LGS’de rekor sayıda birinci çıkarken tepkiler de peş peşe geldi. Kitapçıkların Whatsapp gruplarında paylaşıldığı iddialarına ilişkin soru önergesi veren Suat Özçağdaş, birincilerin il, ilçe ve okul bazında dağılımlarının ne olduğunu sordu. Eski bir öğretmen olan CHP’li Muharrem İnce de “Pis kokular geliyor” diyerek tepkisini dile getirdi.

BM’den Suriye raporu: El Kaide ile HTŞ arasında “aktif bir bağ” yok; bazı üst düzey isimler daha aşırı görüşlere sahip

BM’den Suriye raporu: El Kaide ile HTŞ arasında “aktif bir bağ” yok; bazı üst düzey isimler daha aşırı görüşlere sahip

Gözaltına alınıp serbest bırakılmıştı: İBB soruşturmasında etkin pişmanlıkla tahliye olan Adem Soytekin’in eski avukatından önemli açıklama

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar’ın da tutuklandığı operasyonlar kapsamında gözaltına alınıp daha sonra serbest bırakılan İBB soruşturması avukatlarından Onur Büyükhatipoğlu, dün etkin pişmanlık ifadesinin ardından tahliye edilen eski müvekkili Adem Soytekin ile ilgili açıklamalarda bulundu. Müvekkilinin kendisiyle ilgili iddiaları üzerine gözaltına alınan Büyükhatipoğlu, Soytekin’in istifa etmesine izin vermediğini söyledi.

İstanbul’da Afrika sıcaklarında rekor su tüketimi! İSKİ oranları açıkladı

İstanbul son dönemlerin en sıcak Haziran ve Temmuz ayını geçiriyor. Geçtiğimiz 9 Temmuz günü termometreler 45 dereceyi gördü. Rekor sıcaklıkların olduğu günde su tüketimi de rekor seviyede oldu.

İznik’te kuraklık alarmı: Çakırca Deresi kurudu göl çekilmeye başladı

Uzun süredir yağış almayan ve İznik Gölü’nü besleyen en önemli su kaynaklarından biri olan Çakırca (Karasu) Deresi’ndeki kuraklık, hem dereyi hem de gölü tehdit eder hale geldi. Mahalle sakinlerinden Fikret Sağır; derenin kurumasıyla birlikte …

Bursa’da yürekleri ağza getiren anız yangını

Bursa’da çıkan anız yangını konutlara sıçramadan söndürüldü.