İsmet İnönü vefatının 51. yılında anıldı

Malatya’da İsmet İnönü’nün 51. Ölüm Yılı Anıldı

İsmet İnönü’nün aramızdan ayrılmasının üzerinden tam 51 yıl geçti. Bu özel gün, Cumhuriyet Halk Partisi tarafından Malatya’da düzenlenen özel bir etkinlikle anıldı. CHP Genel Başkan Yardımcısı Yankı Bağcıoğlu, Tarihçi-Yazar Sinan Meydan ve İnönü’nün torunu, Gazeteci-Yazar Zeynep Bilgehan’ın konuşmalarına ev sahipliği yapacak olan Malatya Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleşen programa büyük ilgi vardı.

“İnönü, Yüksek Başarılara İmza Atan Bir Liderdi”

CHP Genel Başkan Yardımcısı Yankı Bağcıoğlu, İnönü’nün askeri kariyerini öven bir konuşma gerçekleştirirken, onun çalışkanlığını ve başarılarını takdir etti. Bağcıoğlu’nun ifadeleriyle, İnönü, askeri alanda yüksek başarılara imza atmış bir lider olarak anılmaya devam ediyor. Mütevazı ve dürüst kişiliği, sabrı ve kararlılığıyla da dikkat çeken İnönü, ilkelerinden taviz vermeden verdiği kararlarla tanınıyor. Aynı zamanda, milli mücadele yıllarındaki liderliğiyle de iz bırakan İnönü, mükemmel bir stratejist ve geleceği öngörebilen bir lider olarak anılmaktadır. Lozan Konferansı’ndaki başarısı da, diplomasi alanındaki üstünlüğünü kanıtlar nitelikteydi. Onun askeri dehasını görmeyenler, sadece kendi cehaletlerini ortaya koymaktadır.”

“Mustafa Kemal Atatürk’ün Övgüsüne Layık Bir Komutan”

Tarihçi-Yazar Sinan Meydan, İnönü’nün Kurtuluş Savaşı’ndaki önemine vurgu yaparak, şunları belirtti: “Mustafa Kemal Atatürk’ün, İsmet İnönü’ye duyduğu güven, 1916 Sicil Notu ve daha pek çok belgeyle sabittir. İnönü, Batı Cephesi’nde yazdığı destanlarla düzenli ordunun zaferine katkıda bulunmuş ender liderlerden biridir. Türk milletinin tarihinde dönüm noktası olan İkinci İnönü Muharebesi’nde gösterdiği üstün başarı, Atatürk tarafından da övgüyle karşılanmış ve nadir görülen başarılı komutanlar arasında yerini almıştır.”

Related Posts

Sulama için tarlaya gitti, felaketi yaşadı

Osmaniye’de sulama için tarlaya giden tarım işçisi Murat Arı’nın (36), sulama kanalında cesedi bulundu.

Antalya turizmi 3 milyonu aştı

Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (AKTOB) Başkanı Kaan Kaşif Kavaloğlu, Antalya’ya gelen turist sayısının, mayıs itibarıyla 3 milyonu geçtiğini açıkladı. Kavaloğlu, “Bu sene için Antalya’nın toplamda 18 milyon hedefi var. Bu hedefin de tutturulacağına inanıyorum” dedi.

Fatih’te ahşap bina çöktü! Müdahale ediliyor

Fatih’te ahşap yapılı bir bina çöktü Depremde hasar gördüğü öğrenilen bir binaya müdahale ediliyor

Özbekistan ve Slovenya, ilişkileri yeni bir döneme taşıyor

Özbekistan Cumhurbaşkanı Şevket Mirziyoyev’in Slovenya’ya gerçekleştirdiği resmi ziyaret, iki ülke arasındaki ilişkilerde yeni bir dönemin başlangıcı olarak nitelendirildi. Görüşmelerde, ticaretten kültüre, ulaşımdan teknolojiye birçok alanda işbirliğinin güçlendirilmesi kararlaştırıldı.

Beş AB milletvekiline dokunulmazlık şoku

AP Başkanı Roberta Metsola, Belçikalı yetkililerin beş milletvekilinin dokunulmazlığının kaldırılmasına yönelik talebini Parlamento Genel Kurulu’nda duyurdu. Metsola, konunun Avrupa Parlamentosu Hukuk Komitesi’ne havale edildiğini açıkladı …

İYİ Parti Teşkilat Başkanı’ndan CHP’li kadın vekil ile ilgili çirkin mesaj: ‘Sana bunu alacağım kral’

İYİ Parti Teşkilat Başkanı Hasan Toktaş’ın, CHP Osmaniye Milletvekili Asu Kaya’ya yönelik olarak İl Başkanları WhatsApp grubunda yazdığı “Sana bunu alacağım kral” ifadesi, kamuoyunda büyük epki topladı.