Cevdet Yılmaz: Socar Türkiye’ye 7 milyar dolarlık yatırım planlıyor

T24 Ekonomi

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, dünyanın en büyük petrol şirketlerinden Socar’ın Türkiye’ye 7 milyar dolarlık yatırım planı olduğunu dile getirdi.

Yılmaz, şirketin özellikle sürdürebilir havacılık yakıtı üretimi gibi ar-ge çalışmalarının Türkiye’nin 2053 net sıfır hedefleriyle de uyumlu olduğunu dile getirdi.

Yılmaz, Azerbaycan ve Türkiye ilişkileri üzerine de, şunları söyledi:

“Azerbaycan’ın daha büyük hacimlerde gaz tedarik edebilmesi için gerçekleştirilecek yatırımlar ve Türkmen gazının tüm tarafların yararına olacak şekilde Azerbaycan ve Türkiye üzerinden ihracı hususunda işbirliğimizi geliştirmemiz, önümüzdeki yıllarda birlikte atacağımız en önemli adımlar arasında yer almaktadır. Bir diğer kritik işbirliğini de yakın zamanda Suriye’de başlattık.

Azerbaycan doğalgazının Türkiye üzerinden Suriye’ye sevki yine ülkelerimiz arasındaki yakın işbirliği ve eşgüdümle mümkün olabildi.

Türkiye-Azerbaycan arasındaki elektrik bağlantısallığının da artırılması, stratejik önemdeki bir diğer adım olacaktır.”

 

 

Related Posts

Altın yönünü aşağıya çevirdi: Gram ne kadar oldu?

Altın yönünü aşağıya çevirdi: Gram ne kadar oldu?

Gaziantep’teki Geri Dönüşüm Fabrikasında Yangın: Maddi Hasar Büyüdü

Gaziantep’te bir geri dönüşüm fabrikasında çıkan yangın, itfaiye ekiplerinin yoğun müdahalesiyle söndürüldü. Yangın sonrası büyük çapta maddi hasar meydana gelirken, yangının çıkış nedeni ile ilgili soruşturma başlatıldı.

Türk lirası Afrika paraları karşısında bile eridi

Türk lirası yalnızca dolar ve euro karşısında değil, Afrika ülkelerinin para birimleri karşısında da geriledi. Son bir yılda Fas dirhemi, Tunus ve Libya dinarı, Nijerya nairası ve Güney Afrika randı gibi birçok para birimi TL karşısında yüzde 20’nin …

Aşık Sümmani Anma Etkinliği Erzurum’da

Erzurum’un Narman ilçesinde Aşık Sümmani anısına etkinlik düzenlendi, halk ozanı yad edildi.

Kayseri’de 6 Milyar TL’lik Sahabiye Kentsel Dönüşüm Projesi Hayata Geçiyor

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç’ın öncülüğünde yürütülen Sahabiye Kentsel Dönüşüm Projesi’nin 1. etabı, 6 milyar TL’yi aşan yatırımla şehre yeni bir yaşam alanı kazandırdı. Proje, konutlar, işyerleri ve sosyal alanlarla donatılarak Kayseri’nin geleceğini şekillendiriyor.

Bakan Bolat: “1.4 trilyon dolarlık ekonomiyi aşmak üzereyiz”

Ticaret Bakanı Prof. Dr. Ömer Bolat, Ataşehir’de gerçekleştirilen programa katıldı. Bakan Bolat, “Dünya ekonomisinin ortalama büyüme hızının 2 katı civarında büyüme artışı sağladık. 1.4 trilyon dolarlık bir ekonomiyi aşmak üzereyiz” şeklinde konuştu.