Alper Gezeravcı Türk Hava Kurumu Üniversitesi öğrencileriyle bir araya geldi

Alper Gezeravcı: Türkiye Savunma ve Havacılık Alanında Yaptırımlara Maruz Bırakıldı

İlk Türk astronot Alper Gezeravcı, Türk Hava Kurumu Üniversitesi’nde öğrencilerle buluştu. Gezeravcı, Türkiye’nin savunma ve havacılık alanında yaptırımlara maruz bırakıldığını vurgulayarak, bu durumun ülkeyi ileriye taşıdığını belirtti. Son 15 yılda elde edilen savunma sanayi başarılarının Türk Silahlı Kuvvetleri personeli olarak gururla ifade etti. Ülkenin savunması için çalışan mühendislerin ürettiği ekipmanları kullanan Gezeravcı, Türkiye’nin artık kendi kanatlarıyla özgürleştiğini söyledi. Türkiye’nin dünya SİHA ve İHA pazarında önemli bir konuma ulaştığını dile getiren Gezeravcı, bu başarının gençlerin de paylaştığı bir gurur olduğunu belirtti.

‘YÜZDE 100 TÜRK MÜHENDİSLERİN ZİHİN GÜCÜYLE ÜRETİLDİ’

Milli Uzay Programı’nın bir hedefi olan Türksat 6A’nın tamamen Türk mühendislerinin zihin gücü ve yerli parçalarla üretilen ilk uydu olduğunu hatırlatan Gezeravcı, Türkiye’nin bu alanda önemli bir yer edindiğini söyledi. İstatistiklerin somut başarıları paylaşarak gençlere özgüven aşılamaya çalıştıklarını belirten Gezeravcı, içi boş motivasyonların yerine gerçek başarıları aktarmayı tercih ettiklerini ifade etti.

‘HEDEFİMİZ DÜNYADA 6’NCI ÜLKE OLARAK AY YÜZEYİNE BİLİMSEL OBJE İNDİRMEK’

Ay Araştırma Programı’na da değinen Gezeravcı, Türkiye’nin Ay yüzeyine bilimsel obje indirme hedefine odaklandıklarını belirtti. İlk aşamada Ay üzerine belirli bir noktaya iniş yapmayı planladıklarını söyleyen Gezeravcı, bu sürecin deneyimlerini kullanarak Ay yüzeyinde araştırmalar yapmayı planladıklarını ifade etti. Türkiye’nin uzaydaki bağımsızlığını sağlamak için çalışmalarının devam ettiğini dile getiren Gezeravcı, uzay limanı projeleri üzerinde ciddi çalışmalar yürütüldüğünü sözlerine ekledi.

Gezeravcı, sunumunun ardından öğrencilere uzay yolculuğuyla ilgili deneyimlerini paylaştı.

Related Posts

Özgür Özel: Orta Doğu’nun İhtiyacı Demokratik Kapsayıcılık

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, “Orta Doğu’nun ihtiyacı demokratik bir kapsayıcılıktır.

Aksaray’da düğün konvoyunda feci kaza! 2 kişi ağır yaralı

Aksaray’ın Eskil ilçesinde düğün konvoyunda meydana gelen trafik kazasında 2 kişi ağır yaralandı. Araçların hurdaya döndüğü kazayla ilgili inceleme başlatıldı.

Usulsüz Çakar Lambaya 276 Bin Ceza

Çorum Alaca’da usulsüz çakar lamba kullanan sürücü ve sahibine toplam 276 bin lira ceza kesildi.

Sungurlu’da Sağanak Taşkınlara Neden Oldu

Çorum’un Sungurlu ilçesinde sağanak yağış, 4 derede taşkına yol açtı; ulaşımda aksama yaşandı.

Tekirdağ’da göle düşen çocuk hayatını kaybetti

Tekirdağ’ın Kapaklı ilçesinde göle düşen 8 yaşındaki çocuk yaşamını yitirdi.

Kayseri’de Cami İçinde Cinayet

Husumetli iki kişi arasında camide yaşanan saldırıda bir kişi boğazından kesilerek öldürüldü.