ABD duyurdu: Lübnan ile İsrail arasındaki ateşkes 18 Şubat’a kadar uzatıldı

ABD, Lübnan ve İsrail Arasındaki Ateşkes Anlaşmasını Uzatma Kararı Aldı

Beyaz Saray’dan yapılan açıklamaya göre, ABD, Lübnan ve İsrail arasında varılan uzlaşma anlaşmasını 18 Şubat 2025 tarihine kadar uzatma kararı aldı. Açıklamada, 7 Ekim 2023’ten sonra yakalanan Lübnanlı tutukluların iadesi için üç ülke arasında müzakerelerin başlatılacağı belirtildi.

Öte yandan, Lübnan’la varılan ateşkes anlaşmasına rağmen İsrail ordusunun çekilmemesi sonucu dün gerçekleşen saldırılarda 22 kişi hayatını kaybederken, 124 kişi yaralandı.

İsrail Ordusunun Lübnan’dan Çekilme Tarihi Değişti

27 Kasım 2024’te yürürlüğe giren ateşkes anlaşması uyarınca, Lübnan ordusunun İsrail’in işgal ettiği güney bölgelerine İsrail ordusunun 26 Ocak’a kadar çekilmesi planlanmıştı. Ancak, İsrail ordusunun çekilme süreci uzadığı için bu tarih de değişti.

Anlaşmanın yürürlüğe girmesinden beri, İsrail ordusu ateşkesi ihlal ederek bombardımanlar ve ev yıkımları gerçekleştirdi. Son olarak, İsrail ordusu çekilme sürecinin 60 günden fazla sürdüğünü savunarak, tam çekilme işleminin pazar günü tamamlanamayacağını duyurdu.

Related Posts

Cami Önünde Silahlı Saldırı: Şüpheli İznik’te Yakalandı

Bursa’da cami önünde 4 kişiyi yaralayan Abdullah A. İznik’te yakalandı, gözaltına alındı.

Aleyna Tilki’den Tomorrowland’de konser

Türk pop müziğinin genç yıldızı Aleyna Tilki, dünyanın en büyük elektronik müzik festivallerinden biri olan Tomorrowland’de binlerce kişiye unutulmaz bir konser verdi.

Budapeşte’de Güreş Turnuvası: Altın ve Bronz Madalya

Milli sporcular Budapeşte’deki turnuvada birer altın ve bronz madalya kazanarak başarı gösterdi.

Sosyal medya fenomeni ‘Çello Mustafa’ hayatını kaybetti

Sosyal medyada bir dönem ünlenen ‘Çello Mustafa’ lakaplı Mustafa Anıl Yıldırım, geçirdiği trafik kazasında hayatını kaybetti.

ASELSAN 9 Yeni Teknolojiyi Tanıtacak

IDEF 2025’te ASELSAN, radar, elektronik harp ve hava savunma alanlarında 9 teknoloji tanıtacak.

Kırklareli Barosu’nun 72. Kuruluş Yıldönümü Kutlandı

Kırklareli Barosu, 72. yılını kutladı; Başkan Neşetoğlu, hukukun üstünlüğüne vurgu yaptı.