570 milyon araç otoyollardan geçti




2024 Yılında Otoyollardan Geçen Araç Sayısı

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu Açıkladı: 2024 Yılında Otoyollardan Geçen Araç Sayısı

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Türkiye’deki otoyol kullanım verilerini açıkladı. Bakan Uraloğlu, Türkiye’de yaklaşık 31 milyon kayıtlı araç bulunduğunu belirterek, “2024 yılında otoyolları kullanan araç sayısı oldukça yüksek. Toplamda 1 milyar 80 milyon 384 bin 814 araç otoyollardan geçiş yaptı.” dedi.

Bakan Uraloğlu, Karayolları Genel Müdürlüğü’ne bağlı otoyollarından 570 milyon 382 bin 22 aracın geçiş yaptığını duyurdu. Mahmutbey-Edirne Otoyolu’nu 111 milyon 406 bin 244 aracın kullandığını belirten Uraloğlu, İstanbul-Ankara Otoyolu’nda ise 170 milyon 993 bin 515 aracın geçiş yaptığını açıkladı.

Bakan Uraloğlu, toplamda 510 milyon 2 bin 792 aracın Kamu-Özel İşbirliği ile hayata geçirilen projelerden geçtiğini belirtti. Kuzey Marmara Otoyolu’ndan 428 milyon 181 bin 650 aracın geçtiğini aktaran Bakan Uraloğlu, diğer otoyollardan da detaylı geçiş sayılarını açıkladı.

Yavuz Sultan Selim Köprüsü’nden 21 milyon 201 bin 416 aracın geçiş yaptığını belirten Bakan Uraloğlu, Osmangazi Köprüsü ve 1915 Çanakkale Köprüsü’nün de yoğun kullanıldığını ifade etti.


Related Posts

Devlet Bahçeli ‘100 olsun’ demişti! O öneriye AKP’den ret geldi

Kürt sorununun çözümüne yönelik süreç kapsamında MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin kurulmasını istediği komisyonun 100 kişiden oluşması önerisi, çalışmaların sağlıklı yürümeyeceği gerekçesiyle hem AKP hem muhalefet partileri tarafından kabul görmedi. İşte AKP’nin ve diğer partilerin komisyon önerisi…

Pilot uygulama başladı… Haftada 4 gün çalışmaya geçiyorlar

Polonya, 1 Temmuz 2025 itibarıyla ilk kez haftada 4 gün çalışma modelini pilot olarak uygulamaya başladı. Yeni sistem, haftada 4 gün 32 saat ya da 5 gün 35 saat çalışma seçeneklerini kapsıyor. Bu fikir son yıllarda yalnızca Polonya’da değil, birçok ülkede gündemde yer alıyor.

Meta’dan ‘süper zeka’ hamlesi: Yeni birim kuruldu

Meta, insanlar kadar akıllı bir yapay zeka (AI) sistemi geliştirmek amacıyla yeni bir birim kurduğunu duyurdu. Meta CEO’su Mark Zuckerberg, şirket içi gönderdiği bir notta, bu yeni birimin adının Meta Superintelligence Labs (MSL) olacağını belirtti.

Erdoğan’dan Leman açıklaması: Mizah kisvesiyle yapılan açık bir kışkırtmadır, alçakça bir provokasyondur; Resulullah efendimize küstahlık edenler hesabını hukuk önünde verecek!

Erdoğan’dan Leman açıklaması: Mizah kisvesiyle yapılan açık bir kışkırtmadır, alçakça bir provokasyondur; Resulullah efendimize küstahlık edenler hesabını hukuk önünde verecek!

Son Dakika… Mansur Yavaş’tan ‘LeMan’ açıklaması: ‘Milyonlarca insanımızın kalbini kırmıştır’

Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkanı Mansur Yavaş, Hz. Muhammed ve Hz. Musa’yı karikatürde tasvir ettiği iddia edilen, dün gece de gericilerin saldırısına uğrayan LeMan Dergisi’ne ilişkin açıklamada bulundu. Yavaş, “İfade özgürlüğü, nefretin ya da ayrıştırmanın aracı haline getirilmemelidir” ifadelerini kullandı.

Elon Musk’ın gözü Trump’ın tahtında mı? Eski dostlar can düşmanı oldu

Trump ile Musk arasındaki gerilim yeniden tırmanıyor. Musk’ın desteklenen yasa tasarısına yönelik sert çıkışı, Trump’tan doğrudan hedef alan bir yanıtla karşılık buldu. Yeni parti çağrısı, siyasi tehditler ve DOGE üzerinden yürüyen restleşme, iki milyarderin artık karşı cephelerde olduğunu açıkça ortaya koyuyor.