İndirim kampanyalarında yeni dönem: Eski fiyat bilgisi artık zorunlu

Ticaret Bakanlığı Yeni Düzenlemeler Getirdi: İndirim Reklamlarında Değişiklik!

Ticaret Bakanlığı, indirim kampanyalarında tüketiciyi yanıltan reklamlara karşı yeni düzenlemeler getirdi. Yapılan açıklamaya göre, satıcılar artık indirim oranlarını hesaplarken, indirimin başladığı tarihten önceki 30 gün içinde uygulanan en düşük fiyatı esas almak zorunda olacak. Bu fiyat bilgisi, reklam ve tanıtımlarda da açıkça yer alacak.

Başlangıç-bitiş tarihleri ve stok sınırı belirtilmeli

Bakanlık açıklamasında, “indirimli satış” kampanyaları yürüten satıcı ve sağlayıcıların kampanya başlangıç ve bitiş tarihlerini açık şekilde belirtmeleri gerektiği vurgulandı. Ayrıca satışa sunulan ürün veya hizmetlerin miktarında sınırlama varsa, bu durumun da net bir şekilde ifade edilmesi gerektiği bildirildi.

Yanıltıcı görsel ve ifadelere dikkat

Tüketicinin aldatılmasını önlemek adına, hangi ürünlerin indirim kapsamında olduğu ve indirim oranlarına ilişkin görsel veya yazılı içeriklerde yanıltıcı beyanlara yer verilmemesi gerektiği belirtildi. Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“İndirim miktarı veya oranını belirlerken, indirimin başladığı tarihten önceki 30 gün içinde uygulanan en düşük fiyatı esas almaları ve bu indirimin öncesindeki fiyat bilgisini reklamlarda paylaşmaları, fiyatın geçerlilik süresi veya stok sınırı varsa, bu bilgileri reklamlarda açıkça belirtmeleri gerekmektedir.”

Ticaret Bakanlığı, tüketicilerin korunması ve şeffaf piyasa düzeni sağlanması adına hazırlanan yeni kılavuzu kamuoyuna duyurdu.

Related Posts

Emekli nüfusu artarken pastadaki payı düşüyor!

Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu Araştırma Merkezi (DİSK-AR), Türkiye’de emeklilerin nüfus içindeki payı artarken pastadaki payının düştüğünü, emekli aylıklarının “dibe doğru” eşitlendiğini bildirdi. DİSK-AR, 2003’te asgari ücretin yüzde 36 …

Asgari ücretlinin 3 maaşı faturaya gidiyor

Enerjiden internete her türlü hizmete zam gelirken, vatandaş da faturaları ve kirasını nasıl ödeyeceğini düşünüyor.

BTK’dan eSIM sağlayıcılarına erişim engeli

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK), farklı eSIM hizmet sağlayıcılarına erişim engeli getirdi.

TBMM’den geçen yasa değişikliğiyle, turizm işçileri 10 gün çalışmadan izin kullanamayacak

Meclis’ten geçen yeni düzenlemeye göre turizm sektöründe çalışan işçiler 10 gün çalışıp 11’inci gün tatil yapacak.

Bakan Bolat YOİKK 2025 Yılı Eylem Planı’nı değerlendirdi

xTicaret Bakanı Ömer Bolat, Yatırım Ortamını İyileştirme Koordinasyon Kurulu (YOİKK) 2025 Yılı Eylem Planı içinde yer alan 39 somut eylemin, Türkiye ekonomisinin daha rekabetçi, daha kapsayıcı ve daha sürdürülebilir bir yapıya kavuşmasına öncülük edeceğini bildirdi.

Rekabet Kurumu soruşturmayı tamamladı: OPET’e 131 milyon TL ceza kesildi

Rekabet Kurumu soruşturmayı tamamladı: OPET’e 131 milyon TL ceza kesildi