5. dalga operasyonda gözaltına alnan Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Bahçetepe’nin ifadesi: Etkin pişmanlıktan yararlanmak istemiyorum, bir suç işlemedim

T24 Gazetesi

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) ‘yolsuzluk’ soruşturmasının beşinci aşamasında Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hakan Bahçetepe gözaltına alındı. Bahçetepe, seçim kampanyası sırasında eşinin altınlarını bozdurduğunu ve babasından maddi destek aldığını itiraf etti. Ancak, suçsuz olduğunu belirterek etkin pişmanlık hakkından yararlanmayı reddetti.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen İBB ‘yolsuzluk’ soruşturmasında 31 Mayıs’ta beşinci dalga operasyon başlatıldı. Operasyon kapsamında, Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün, Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hakan Bahçetepe, Avcılar Belediye Başkanı Utku Caner Çaykara, Adana Ceyhan Belediye Başkanı Kadir Aydar, Adana Seyhan Belediye Başkanı Oya Tekin, İBB Genel Sekreter Yardımcısı Erdal Celal Aksoy, CHP PM üyesi Baki Aydöner ve eski CHP Milletvekili Aykut Erdoğdu‘nun da aralarında bulunduğu 47 kişi gözaltına alındı.

Gözaltına alınan kişilerin adli işlemleri tamamlandıktan sonra sağlık kontrolünden geçirildi. 36 kişi adliyeye sevk edilirken, bir kişi tutuklandı ve bir kişi de sağlık sebepleriyle serbest bırakıldı.

İBB ‘Yolsuzluk’ Soruşturması: Gözaltındakilerin İfade Süreci Başladı; 1 Kişi Tutuklandı, 1 Kişi Serbest!

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından ‘suç örgütü lideri’ olarak tanımlanan iş insanı Aziz İhsan Aktaş‘ın ‘etkin pişmanlık’ ifadesi sonrasında Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hakan Bahçetepe’ye de aynı sorular yöneltilmiştir. Bahçetepe, suçlamaları reddetti.

Bahçetepe, sahip olduğu gayrimenkuller, araçlar ve diğer mal varlıklarıyla ilgili sorulara şu şekilde cevap verdi: “2022 yılında gerçekleşen düğünüm sonrasında Kırklareli Babaeski ilçesinde tarla niteliğinde taşınmazlar aldım. Ayrıca, İş Bankası’nda açtığım Borsa hesabımda yaklaşık 300.000 TL ve Bireysel Emeklilik hesabımda da 200.000 TL bulunmaktadır. Bunların dışında üzerime kayıtlı başka bir mal varlığım yoktur.”

Aziz İhsan Aktaş Kimdir ve Neden İfade Vermiştir?

Özel Haber: İBB’ye Yönelik 5. Dalga Operasyon: İftiraları Atan Aziz İhsan Aktaş Serbest, Belediye Başkanları Tutuklanıyor!

Aziz İhsan Aktaş’ın İfadesi Alındı

Bahçetepe, Aziz İhsan Aktaş’ın ‘etkin pişmanlık’ ifadesine ilişkin kendisine yöneltilen soruları yanıtladı. Bahçetepe, Aktaş’ın iddialarını reddederek, onunla hiçbir ilişkisinin olmadığını belirtti.

Bahçetepe’nin ifadesi şu şekildedir: “Baki Aydöner’den hiçbir para talebim olmamıştır. Özer Ayık’tan da herhangi bir para talebim olmamıştır ve para almadım. Dolayısıyla, para teslim almak gibi bir durum söz konusu değildir.”

“Burak Bayrak ve Güven Asfalt isimli firmayı tanımıyorum. Bu firmaların sahiplerini de tanımıyorum. Özer Ayık’ın HTS kayıtları benim için bir anlam ifade etmiyor, bu konuda bilgim yoktur.”

“Aziz İhsan Aktaş’ın iddialarıyla hiçbir alakam yok. Baki Aydöner ile yaklaşık 9-10 yıldır arkadaşız, birbirimizin düğünlerini ve cenazelerini ziyaret ederiz. Özer Ayık ile de sadece belediyede hayırlı olsun ziyareti dışında hiçbir temasım olmamıştır.”

Related Posts

İBB Yurtları’nda yaz barınma hizmeti başladı

İBB Yurtları yıl boyunca öğrencilere sunduğu tüm imkanları yaz döneminde de sunmaya devam ediyor. Türkiye’nin dört bir yanından İstanbul’a gelen yükseköğrenim gençlerini ağırlayan İBB, yaz dönemi için de beş yurdunu açık bıraktı.

BTÜ’ye 5 Yıl Süreyle Tam Akreditasyon

Bursa Teknik Üniversitesi, YÖKAK tarafından 5 yıl tam akreditasyon aldı. Gurur kaynağı oldu.

“Engelsiz İşgücü Uyum Programı” hayata geçirildi: Engelsiz İUP başvurusu nasıl yapılır?

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, çalışabilir durumdaki engellilerin işgücü piyasasına entegrasyonunu desteklemek ve sosyal rehabilitasyonlarını güçlendirmek amacıyla “Engelsiz İşgücü Uyum Programı”nı başlattı. Program, kamu kurum ve kuruluşlarıyla iş birliği içinde 81 ilde uygulanmaya başladı. Peki, engelsiz İUP başvurusu nasıl yapılır?

TFF Başkanı Hacıosmanoğlu “Son derece kararlıyız” diyerek açıkladı

TFF Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu, stadyumlardaki şiddet olaylarının azaldığını ifade ederek, “Statlarda güvenliği sağlama konusunda son derece kararlıyız.” dedi.

Trump önce hak verdi, sonra tehditler savurdu: ‘Gerekirse vururuz’

Trump, ABD kanalına röportaj veren İran Dışişleri Bakanı Abbas Arakçi’yi alıntılayarak İran’ın nükleer üstlerinin yok edildiğini vurguladı. Üstüne Trump, “Gerekirse yeniden vururuz” ifadeleriyle Tahran’a açık tehditte bulundu.

Suriye’ye dezenformasyon saldırısı

Esed rejiminin 8 Aralık 2024’te devrilmesinin ardından yer yer iç çatışmaların patlak verdiği bir geçiş süreci yaşayan Suriye, sosyal medya ve geleneksel medya üzerinden yapılan bir dezenformasyonla karşı karşıya.