Elon Musk, neden Mars’a gitmek istediğini anlattı

Elon Musk, Mars Hakkındaki Görüşlerini Paylaştı

Ünlü milyarder Elon Musk, “Jesse Watters Primetime” programında yaptığı bir röportajda Mars’ı toplu yaşam için bir tür hayat sigortası olarak nitelendirdi. Musk, “Mars’ın önemi Dünya’daki yaşamın, Güneş’in genişlemesi nedeniyle bir gün yok olacağı gerçeğine dayanıyor. Bu nedenle, çok gezegenli bir medeniyet oluşturarak hayatta kalmamız gerekiyor” şeklinde konuştu.

NASA’nın Güneş Tahmini

NASA’nın verilerine göre Güneş, tüm yıldızlar gibi enerjisini tüketerek bir kırmızı dev yıldıza dönüşecek. Bu süreçte Güneş, Merkür ve Venüs’ü, hatta belki de Dünya’yı bile yutabilecek boyutlara ulaşacak. Bilim insanları, Güneş’in yaşam süresinin yarısından fazlasını tamamladığını ve yaklaşık 5 milyar yıl daha beyaz cüceye dönüşmeden varlığını sürdüreceğini tahmin ediyor.

Elon Musk, Mars’a olan vizyonunun sadece gezegene bayrak dikmek olmadığını, aynı zamanda bir şehir kurma amacını taşıdığını belirtti. Musk, “Mars’ın kendi kendine yetebilme ve Dünya’dan bağımsız olarak gelişebilme kapasitesi çok önemli. Eğer Mars, Dünya’dan gelen ikmal gemilerine bağımlı kalırsa, aslında hayatta kalması için gerçek bir sigorta oluşturmamış oluruz” dedi.

Mars’a İnsanlı Görevler

SpaceX’in Starship roketinin 2026 sonunda Mars’a insansız bir görevle gönderileceğini ve bu görevde Tesla’nın insansı robotu Optimus’un yer alacağını açıklayan Musk, başarılı olunması durumunda insanlı Mars inişlerinin 2029’da başlayabileceğini ancak daha olasılığının 2031 olduğunu belirtti.

Related Posts

Apple Watch satışları her yıl düşüyor

Apple’ın uzun yıllar başarılı satışlarla andığı Apple Watch’lar artık eskisi kadar satmıyor.

Windows ve macOS’e rakip geliyor! Huawei PC için HarmonOS’i duyurdu

Telefon ve tablet modellerinde kendi arayüzünü kullanan firma, bilgisayar işletim sistemi için sürpriz bir duyuruya imza attı. HarmonyOS işletim sisteminin bilgisayar sürümü geliyor.

250 bin yıllık sessizlik bozuldu, en son Neandertaller patladığını gördü: ‘Zombi’ yanardağ yüzünden bilim alarma geçti

Bolivya’nın And Dağları’nda bulunan ve 250 bin yıldır hareketsiz olan Uturunco Yanardağı, artan sismik aktiviteler ve gaz emisyonlarıyla yeniden canlanma belirtileri gösteriyor. Bilim insanları, bu gelişmenin La Paz ve Santiago gibi büyük şehirler için potansiyel bir tehdit oluşturabileceği konusunda uyarıyor.

140 milyon yılda sadece 1 saniye sapan ‘atom saati’ geliştirildi

Amerika Birleşik Devletleri’nde bulunan Ulusal Standartlar ve Teknoloji Enstitüsü (NIST), şimdiye kadar geliştirilen en hassas atom saatlerinden birini tanıttı. Yeni saat, zamanı ölçmede referans alınacak düzeyde doğruluk sağlıyor.

Çin, düşmanı hayalet gemilere yönlendirecek sistem geliştiriyor

Çin’de savunma ve havacılık sanayinde faaliyet gösteren Pekin Telemetri Araştırma Enstitüsünün, düşmanı, radarları var olmayan hayalet gemi filolarına yönlendirebilecek yetkinlikteki bir sinyal bozucu sistem üzerinde çalıştırdığı bildirildi.

Hugging Face’ten bulut tabanlı ücretsiz yapay zekâ aracı

Open Computer Agent, temel görevlerde yeterli performans gösteriyor. Ancak karmaşık işlemlerde, örneğin uçak bileti aramalarında sistem zaman zaman tökezliyor. TechCrunch tarafından yapılan testlerde, aracın CAPTCHA testlerinde başarısız olduğu ve bu …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir