Hindistan 2035’e kadar kendi uzay istasyonuna sahip olacak

Hindistan’ın Uzay Programındaki Hedefleri Büyük

Hindistan, uzay araştırmalarındaki büyük hedeflerini duyurdu. Hindistan Bilim ve Teknoloji Bakanı Dr. Jitendra Singh, ülkenin uzay programına yönelik çarpıcı planlarını açıkladı.

Hindistan, kendi uzay istasyonunu 2035 yılına kadar kurmayı ve 2040 yılına kadar bir Hintli astronotu Ay’a göndermeyi hedefliyor. Bu iddialı projeler, Hindistan’ı uzay yarışında önemli bir oyuncu haline getirecek.

AY’A İNSANLI GÖREV

Hindistan’ın Ay’a insanlı görev planı, ülkeyi Ay keşfinde bulunan az sayıda seçkin ülke arasına sokacak.

Zirvede bulunan emekli ABD’li astronot Scott Kelly, Hindistan’ın bu hedeflere ulaşma yeteneğine olan güvenini dile getirdi.

GAGANYAAN GÖREVİ

Bakan Singh, Hindistan’ın ilk insanlı uzay uçuşu programı olan Gaganyaan görevi hakkında da bilgi verdi.

İlk Hint astronotun 2025 sonu veya 2026 başında uzaya gitmesinin planlandığını açıkladı.

Bu görev, Hindistan’ın insanları uzaya gönderme ve güvenli bir şekilde geri getirme yeteneğini kanıtlayarak ülke için tarihi bir dönüm noktası olacak.

Hindistan Uzay Araştırma Örgütü (ISRO), uzay görevlerinde kaydettiği başarılarla dikkat çekiyor. ISRO’nun geçmişi, ülkenin uzay alanındaki yeteneklerini kanıtlıyor.

2014 yılında uygun maliyetli Mangalyaan yörünge aracıyla Mars yörüngesine ulaşan ilk Asya ülkesi olan Hindistan, bu başarısıyla dünya çapında takdir kazandı.

2008’deki Chandrayaan-1 görevi Ay’da su moleküllerini keşfederken, 2019’daki Chandrayaan-2 görevi sert inişe rağmen Ay keşfinin sınırlarını zorladı.

ISRO’nun 2023’te fırlattığı Chandrayaan-3 görevi ise Ay’ın güney kutbuna yakın bir yere inen ilk ülke ve yumuşak iniş gerçekleştiren dördüncü ülke olarak tarihe geçti.

Related Posts

Substack içerik üreticilerine büyük müjde

Son bir yıldır haber bülteni platformu kimliğinden çıkarak video araçlarını önemli ölçüde genişleten Substack, içerik üreticilerine yönelik yeni canlı yayın özelliklerini duyurdu. 2 Temmuz 2025 Çarşamba günü yapılan açıklamayla, yayıncıların canlı …

Bilim insanlarının izlediği bu dört asteroitin Dünya’ya çarpma olasılığı var mı?

Asteroitleri muhtemelen sadece bilimkurgu filmi izlerken veya haberlerde Dünya’ya çarpabileceği söylendiğinde düşünüyoruz. Ancak bazı kurum ve gözlemevlerinin onları sürekli izlemesinin bir nedeni var.

WhatsApp Özet kullanıma sunuldu: Mesaj kaçırmaya son!

Meta’nın yapay zeka desteği ile kullanıma sunduğu yeni özellik sohbetleri yakalamayı artık çok daha kolay bir hale getiriyor.

iOS 26’nın yeni pil modu tüm iPhone’larda çalışmayacak

iOS 26’nın yeni pil modu tüm iPhone’larda çalışmayacak

Artistik Bilardo Dünya Şampiyonası Ankara’da başlıyor

Artistik Bilardo Dünya Şampiyonası, yarın Ankara’da başlayacak. Gölbaşı’ndaki tesiste yapılacak şampiyonaya 11 ülkeden 32 sporcu katılacak.

Threads spoiler metin özelliğini test ediyor

Meta’nın yükselişteki mikroblog platformu Threads, kullanıcıların uzun süredir beklediği bir özelliği test sürecine aldı: spoiler metin. Meta CEO’su Mark Zuckerberg’in kişisel hesabından yaptığı duyuruyla birlikte, içeriklerin belirli kısımlarını …