9 İlde Organize Suç Operasyonları: 76 Şüpheli Yakalandı

İçişleri Bakanı Yerlikaya: 9 İlde ‘Hücre’ Operasyonunda 76 Şüpheli Yakalandı

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 9 ilde organize suç örgütlerine yönelik yapılan ‘Hücre’ operasyonlarında 76 şüphelinin yakalandığını ve bunlardan 50’sinin tutuklandığını açıkladı.

Bakan Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Cumhuriyet başsavcılıkları ile Jandarma Genel Komutanlığı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı’nın koordinasyonunda gerçekleştirilen ‘Hücre’ operasyonlarında; Kırşehir’de M.C.K., Kahramanmaraş’ta M.Y., Aksaray’da Y.T., İstanbul’da A.A., Hatay’da E.B., Balıkesir’de M.A.K., Tunceli’de S.M., İzmir’de E.K. ve Antalya’da M.D. olmak üzere 9 ayrı organize suç örgütünün çökertildiğini belirtti. Operasyonlar sonucunda 76 şüphelinin yakalandığını ve 50’sinin tutuklandığını ifade eden Bakan Yerlikaya, 10 ruhsatsız tabanca, 5 ruhsatsız av tüfeği, çek ve tapu senetleri, uyuşturucu madde, bilgisayar, cep telefonu ve banka kartlarının ele geçirildiğini aktardı.

Bakan Yerlikaya, “Organize suç örgütü üyesi şüpheliler hakkında ‘Suç işlemek amacıyla örgüt kurmak’, ‘Silah ve mühimmat kaçakçılığı’, ‘Tefecilik’, ‘Dolandırıcılık’, ‘Bahis oynatmak’, ‘Göçmen kaçakçılığı’, ‘Mülkiyet Haklarına Aykırılık’, ‘Kasten yaralama’, ‘Mala zarar verme’, ‘Tehdit’, ‘Uyuşturucu ticareti’, ‘Yağma’ ve ‘Delil Gizleme’ gibi suçlamalarla soruşturma başlatıldığını belirtti.

Cumhuriyet başsavcılıklarını ve jandarmayı tebrik eden Bakan Yerlikaya, “Ülkemizi suça bulaşmış örgütlerden ve çetelerden temizlemeye kararlıyız. Bu doğrultuda, ülkenin her köşesinde operasyonlarımıza devam edeceğiz” dedi.

Related Posts

Sakarya’da minibüs devrildi: Yaralılar var

Sakarya’da minibüsün devrilmesi sonucu 6 kişi yaralandı.

AKP’li belediyeden gazetecilere yasak!

Gaziantep Şahinbey Belediyesi’nde gazetecilerin meclis toplantılarını görüntülemesi yasaklandı. AKP’li meclis üyelerinin önergesiyle geçen karar, basın özgürlüğüne açık bir saldırı olarak değerlendirildi.

Devlet Bahçeli ‘100 olsun’ demişti! O öneriye AKP’den ret geldi

Kürt sorununun çözümüne yönelik süreç kapsamında MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin kurulmasını istediği komisyonun 100 kişiden oluşması önerisi, çalışmaların sağlıklı yürümeyeceği gerekçesiyle hem AKP hem muhalefet partileri tarafından kabul görmedi. İşte AKP’nin ve diğer partilerin komisyon önerisi…

Pilot uygulama başladı… Haftada 4 gün çalışmaya geçiyorlar

Polonya, 1 Temmuz 2025 itibarıyla ilk kez haftada 4 gün çalışma modelini pilot olarak uygulamaya başladı. Yeni sistem, haftada 4 gün 32 saat ya da 5 gün 35 saat çalışma seçeneklerini kapsıyor. Bu fikir son yıllarda yalnızca Polonya’da değil, birçok ülkede gündemde yer alıyor.

Meta’dan ‘süper zeka’ hamlesi: Yeni birim kuruldu

Meta, insanlar kadar akıllı bir yapay zeka (AI) sistemi geliştirmek amacıyla yeni bir birim kurduğunu duyurdu. Meta CEO’su Mark Zuckerberg, şirket içi gönderdiği bir notta, bu yeni birimin adının Meta Superintelligence Labs (MSL) olacağını belirtti.

Erdoğan’dan Leman açıklaması: Mizah kisvesiyle yapılan açık bir kışkırtmadır, alçakça bir provokasyondur; Resulullah efendimize küstahlık edenler hesabını hukuk önünde verecek!

Erdoğan’dan Leman açıklaması: Mizah kisvesiyle yapılan açık bir kışkırtmadır, alçakça bir provokasyondur; Resulullah efendimize küstahlık edenler hesabını hukuk önünde verecek!